Volledig scherm
Het golfbad Oss © Tom de Louw/BD

Financiële situatie Golfbad Oss staat onder druk

OSS - Golfbad Oss slaagt er niet in om de financiën op orde te krijgen. Directeur Peter Jongsma trekt aan de bel en vraagt voor 2016 en 2017 60.000 euro extra van de gemeente. Met dat geld wil hij het hoofd boven water houden op zoek naar een echte oplossing in de vorm van een plan voor de lange termijn. Wethouder Kees van Geffen zoekt ruimte in de begroting om het Golfbad te helpen.

De Osse politiek besloot in 2011 om jaarlijks 264.000 euro minder subsidie te geven aan het Golfbad, dat sindsdien nog 'maar' 1.374.000 euro krijgt. Het zwembad sneed in kosten voor (extern) personeel, verhoogde de entreeprijs, verruimde openingstijden en begon nieuwe dingen zoals het zwemmen in blote kont. Het blijkt nog niet genoeg. Het Golfbad komt jaarlijks ruim 60.000 euro tekort, stelt Jongsma.

De directeur ziet bovendien de bezoekerscijfers dalen. Kwamen er in 2010 nog ruim 420.000 badgasten, afgelopen jaar waren dat er 353.000. De hogere prijs voor entree heeft daar mee te maken, vermoedt Jongsma. Toch sloot het Golfbad 2015 af met zwarte cijfers, nadat het 2 jaar op rij extra financiële steun kreeg van de gemeente. In totaal 140.000 euro.

Op donderdag 21 april presenteert het Golfbad samen met adviesbureau Facet in het gemeentehuis wat het gaat doen voor een gezonde toekomst op lange termijn.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.