Volledig scherm
© Thinkstock

Financiële tegenwind in Oss gaat niet ten koste van centrum en bomen

OSS - Oss kan de komende jaren fors minder geld van het Rijk verwachten dan waar tot nu toe rekening mee was gehouden. Met deze boodschap gaat wethouder Frank den Brok naar de gemeenteraad.

De bijstellingen als gevolg van de zogenaamde mei-circulaire drukken de begroting voor volgend jaar bijna 1,7 miljoen euro in het rood. Toch denkt de wethouder nog niet aan bezuinigen of het verhogen van lasten. "Er zijn betrouwbare aanwijzingen dat we in het najaar enkele meevallers kunnen verwachten uit Den Haag."

De financiële tegenvaller gaat in ieder geval niet koste van het centrum, zo meldt wethouder Gé Wagemakers. Hij krijgt zelfs 40.000 euro per jaar om het Centrummanagement in de benen te houden. Ook de Taskforce voor het centrum wordt met 75.000 euro per jaar voor tenminste 3 jaar bijeen gehouden. Collega-wethouder Johan van der Schoot krijgt eenmalig 210.000 euro om overlast en hinder van bomen te verhelpen en om een kwalitatieve impuls te geven aan het bomenbestand.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.