Volledig scherm
© Peter van Erp/BD

Financiering snelfietsroute Den Bosch-Oss rond

DEN BOSCH - Gedeputeerde Staten hebben dezeweek besloten 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van een snelfietsroute tussen Oss en Den Bosch.

Daarnaast staat de provincie garant voor eventuele financiële tegenvallers tot een bedrag van 600.000 euro. Met deze toezegging is de financiering voor het project helemaal rond.

De fietsroute is F59 gedoopt, als milieuvriendelijke tegenhanger voor de A59. De F59 is in feite een fietsstraat die voor het grootste gedeelte over bestaande wegen en fietspaden wordt aangelegd. De drie betrokken gemeenten dragen samen bijna een miljoen euro bij aan het project. Provincie en Rijk de overige 3,7 miljoen.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.