Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Forse eis tegen Ravensteinse drugsdealer

RAVENSTEN/DEN BOSCH - Tegen een 35-jarige man uit Ravenstein die in 2014 en 2015 harddrugs en wiet dealde en bovendien op zijn zolder in Ravenstein een hennepkwekerij liet inrichten, eiste de officier van justitie deze vrijdagmiddag de maximale werkstraf van 240 uur.

Bovendien hangt de man een celstraf van 180 dagen boven het hoofd, waarvan 112 voorwaardelijk. De andere 68 dagen heeft hij al in voorarrest gezeten. En hij moet, als het aan de officier van justitie ligt, 11.500 euro wederrechtelijk verkregen winst aan de staat terugbetalen.

Geldnood
De man vertelde de rechtbank dat hij werd gedreven door geldnood. Mede door zijn echtscheiding zat hij diep in de schulden. Overigens zou hij aan het dealen weinig hebben verdiend, omdat hij zelf coke ging gebruiken. 'Vrienden' richtten op zijn zolder een hennepkwekerij in. En om te voorkomen dat hij uit zijn huis werd gezet vanwege een huurschuld, betaalden zij vierduizend euro aan de deurwaarder. De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.