Volledig scherm
© DG

Frustratie in Osse raad over starre opstelling college richting Overlangel

OSS - Steeds meer partijen in de gemeenteraad verliezen hun geduld met het college van B en W als het gaat om de voorzieningen in Overlangel, Neerloon en Keent.

Een klankbordgroep in deze dorpen pleit voor samenvoeging van de gedateerde sportcomplexen in Overlangel op één locatie. Ook wordt gepleit voor het bouwen van een ontmoetingsruimte voor het dorp. Volgens wethouder Frank den Brok is deze wens uiterst kostbaar en strookt het ook niet met de voorzieningenkaart van Herpen en omgeving.

Hij wil alleen kijken naar een bescheiden ontmoetingsruimte in het dorp. CDA, VDG en SP lieten blijken dat ze meer flexibiliteit van de wethouder verwachten. ,,Dat het niet in de voorzieningenkaart staat, is wat ons betreft geen argument. Het gaat om de leefbaarheid in deze dorpen", sprak Bas van der Voort (SP) deze week richting de wethouder.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.