Volledig scherm
Impressie van het beoogde binnenpleintje in de Galerij in Oss. © Architectenbureau Koppens

Galerij in Oss krijgt metamorfose

OSS - De Galerij in de binnenstad van Oss gaat grondig op de schop. De eigenaren van de winkelpanden in de passage hebben daarover overeenstemming bereikt.

Ze hebben een 'bidbook' laten opstellen waarin de plannen uit de doeken worden gedaan. De Galerij moet een 'nieuwe en levendige uitstraling' krijgen. De vloer, de wanden en het plafond krijgen een grondige opknapbeurt. De entrees aan de Wal en de Heuvel moeten meer worden benadrukt en bij de verbreding halverwege wordt het dak opengemaakt, zodat een binnenpleintje ontstaat voor tijdelijke exposities en evenementen.

Metamorfose
In het bidbook wordt vastgesteld dat de Galerij momenteel een kille en rommelige indruk maakt. Het winkelaanbod is weinig divers en veel winkelruimtes staan leeg. De eerste stappen in de metamorfose worden naar verwachting begin 2016 gezet.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.