Volledig scherm
Sinterklaas en een piet bij de intocht in Maren-Kessel. © Anita Steenbekkers

Geen boottocht voor Sinterklaas tijdens intocht in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL – Sinterklaas is inmiddels een week in Nederland en heeft weer een druk weekend achter de rug. Tocht wist hij zondag ruimte vrij te maken om op het feestje in Maren-Kessel langs te komen, waar hij door vele kinderen, vaders, moeders en opa's en oma's werd opgewacht.

Sinterklaas kwam op tijd aan in Maren-Kessel maar zijn komst week volledig af van de planning van het gastcomité. De traditionele tocht van de Maas naar de dorpskern zat er voor Sinterklaas niet in. Het was de bedoeling dat Sinterklaas op een boot naar Maren-Kessel zou varen, maar door de harde wind kon de boot niet naar de aanlegsteiger varen. De storm zorgde ervoor dat deze plannen op zaterdag al moesten worden bijgesteld. Voor de Marense jeugd maakte het nauwelijks verschil.

Er werd gezellig gedanst en alle kinderen en ook de pieten hadden plezier. Sinterklaas genoot op zijn beurt van de vele kinderen die hem toezongen en een hand gaven.

Volledig scherm
© Anita Steenbekkers
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.