Volledig scherm
© ED

Geen extra asfalt op drukke A50 tussen Oss en Nijmegen

OSS - Er komt voorlopig niet meer asfalt op de A50 tussen Oss en Nijmegen. Voor het Rijk heeft het traject geen prioriteit omdat het fileleed op andere plekken groter is. Ook een de verlenging van een invoegstrook op de A50 vanuit Wijchen komt er niet. Volgens Rijkswaterstaat is dat zinloos omdat de huidige invoegstrook niet helemaal gebruikt wordt.

Praktisch iedere ochtend en avond is het raak tussen Nijmegen en Oss. Aan Brabantse zijde komt verkeer uit Oss en Uden bij knooppunt Paalgraven in een trechter. Aan de andere kant van de Maas is dat bij knooppunt Bankhoef het geval. In de richting van de provinciegrens, bijvoorbeeld bij Ravenstein, staan daarom dagelijks files.

Een extra rijstrook is volgens veel weggebruikers de oplossing, maar dat is voorlopig een utopie. De drukte op de snelwegen heeft ook veel sluipverkeer in de regio tot gevolg. Bijvoorbeeld van automobilisten die via Schaijk en Grave de Maas oversteken om de files te vermijden.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.