Volledig scherm

Gemeenteraden praten over opvang vluchtelingen

BOEKEL - De gemeenteraden van Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel en Uden komen dinsdag 17 mei bijeen in Nia Domo in Boekel om met elkaar te praten over de opvang van vluchtelingen. Dat gebeurt samen met de commissaris van de Koning Wim van de Donk en onder leiding van burgemeester Wobine Buijs van Oss.

Van de Donk heeft de gemeenten opdracht gegeven plannen te maken in de subregio’s voor de opgvang van vluchtelingen. Dit omdat er door de gestegen instroom van vluchtelingen een tekort gaat ontstaan van 7200 opvangplaatsen in Brabant.

Os heeft al een opvang van 300 vluchtelingen gerealiseerd, Veghel krijgt die volgende maand in het voormalige Bernhoven met eveneens een capiciteit van maximaal 300 vluchtelingen. Tijdens de bijeenkomst in Nia Domo presenteert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers zich en zijn er rondetafelgesprekken met de gemeenten.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.