Volledig scherm
De twee schilderijen staan klaar om opgehangen te worden. © Jan Ploegmakers/BD

Genootschap Beeldende Kunstenaars Oss kleedt gemeenschapshuis De Haar in Haren aan

HAREN - Langzamerhand druppelen de leden van het GBKO ( Genootschap Beeldende Kunstenaars Oss) binnen bij het gemeenschapshuis De Haar in Haren. Ze hebben een of meerdere werken bij zich. In totaal komen er het komend half jaar 30 werken te hangen in de hal, café en vergaderruimte.

Het GBKO grijpt graag de gelegenheid om het gebouw aan te kleden. Voorzitter van het Harense Gemeenschapshuis Cor Schalkx heeft in zijn gedachten allerlei plannen om de werken van de Osse kunstenaars onder de aandacht te brengen. Voorlopig zijn ze te bewonderen tijdens de openstelling van de Haar. ,,We kleden met liefde het gemeenschapshuis aan en bovendien geeft het de leden van het genootschap de gelegenheid om zich te profileren'', vertelt de voorzitster Mary Loermans.

De club heeft 45 leden en bestaat al 55 jaar. De werken zijn te koop, de prijs staat op het kaartje naast het schilderij of men zal contact op moeten nemen met de kunstenaar .

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.