Volledig scherm
© Thinkstock

GGD Oss start met groepsconsulten voor jonge ouders

OSS - De GGD in Oss start met Centering Parenting. Ouders gaan daarbij groepsgewijs in plaats van individueel naar ’t consultatiebureau. Jonge ouders volgen daarbij samen met andere jonge ouders een aantal uitgebreide groepsconsulten.

Ze doen dit tijdens het eerste levensjaar van hun kind. Naast de standaard-onderzoekjes door een verpleegkundige of arts onderneemt de groep activiteiten, is er meer ruimte voor vragen en is er meer kennisoverdracht. Ook leren ouders van elkaar en ontstaan er misschien wel hechte vriendschappen.

Het bezoek aan het consultatiebureau wordt veel intensiever. De ouders krijgen een actievere rol. Zo leren zij zelf hun baby te wegen en te meten. De nieuwe manier van begeleiden heet Centering Parenting en is overgewaaid uit Amerika. In Oss gaan nog dit jaar vijf groepen van start. Deelname is vrijwillig.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.