Volledig scherm
© Thinkstock

Golf van fietsendiefstallen rond station Oss-West

OSS - Er worden steeds meer fietsen gestolen rond station Oss-West. In het centrum en rond station Oss neemt het aantal diefstallen juist af.

Dat heeft de Osse burgemeester Wobine Buijs donderdagavond gezegd tijdens een commissievergadering over veiligheid. Volgens haar is sprake van een 'waterbedeffect': op de ene plek in Oss is diefstal van fietsen teruggedrongen, maar elders laait het probleem juist op.

In de gemeente Oss wordt de laatste jaren telkens meer dan duizend keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Dat betekent dat elke dag gemiddeld drie fietsen worden gestolen.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.