Volledig scherm
© Cris Sohier

Gratis parkeren op koopavonden trekt geen extra volk naar centrum Oss

OSS - Gratis parkeren zorgt nauwelijks voor meer bezoekers aan het centrum. Deze conclusie kan getrokken worden na een proef die in december werd gehouden op aandrang van de Osse gemeenteraad. In de gehele feestmaand hoefde er op donderdagavond niet betaald te worden voor een parkeerplek.

Uit cijfers blijkt dat er zelfs iets minder geparkeerd is in de twee parkeerkelders aan de oostkant van het centrum en op het Jurgensplein aan de westkant. Deze parkeerterreinen kunnen alleen verlaten worden via een slagboom, waardoor ook de bezoekers worden geregistreerd die niet betaald hebben. Van alle andere parkeerterreinen zijn geen cijfers bekend.

Uit metingen van het aantal smartphones blijkt juist dat er afgelopen maand bijna 15 procent meer bezoekers naar het Osse centrum kwamen, in vergelijking met december 2015.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.