Volledig scherm
Ook de kinderen kwamen in stijl naar de Halloweentocht. © Parry Vermeulen

Griezelen bij Halloweentocht in Ravenstein

RAVENSTEIN - Het was zaterdagavond flink griezelen geblazen voor meer dan tweehonderd basisschoolkinderen rondom de Ravensteinse wijk de Veerkamp. In het pikkedonker werden de ronddwalende kinderen aangevallen door angstaanjagende zombies. Geen wonder dat deze jaarlijks door Stichting Jeugdwerk Ravenstein georganiseerde Halloweentocht werd begeleid door menig luide angstkreet.

Overal in de wijk Veerkamp zijn voor deze horroravond lange kabels met stroompunten neergelegd, zodat alle benodigde apparatuur zijn griezelige werk kan doen. Fieke van Aar, bestuurslid van JWR: ,,In totaal worden er vijftien verschillende acts langs de route opgevoerd. Meer dan zestig vrijwilligers leiden het geheel in goede banen en spelen langs het parcours voor zombies en heksen. De kinderen moeten de route volgen en onderweg ingrediënten verzamelen, waarmee een speciaal brouwsel gemaakt kan worden. Dit drankje moet aan de zombies gegeven worden, zodat ze weer gaan slapen en voor altijd in hun schuilplaatsen zullen blijven".

Jeugdwerk Ravenstein is een actieve en populaire vereniging binnen het Ravensteinse. Penningmeester Mark Bruggers: ,,Naast deze Halloweentocht organiseren wij nog veel meer activiteiten voor de Ravensteinse jeugd. Denk bijvoorbeeld aan de kindervakantieweek in Herperduin, het Keinderkupkesbal met carnaval, IJspret in de winter, Koningsdag en deze zomer hebben we een bijdrage geleverd aan de Gildefeesten hier.”

Volledig scherm
Meer dan 60 vrijwilligers leiden het geheel in goede banen, zoals deze 'zombie'. © Parry Vermeulen
Volledig scherm
Stichting Jeugdwerk Ravenstein maakte er een luguber tafereel van. © Parry Vermeulen
Volledig scherm
Niet alle bezoekers hoeven er eng uit te zien. © Perry Vermeulen
  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.