Volledig scherm
Meer dan veertig vrijwilligers verzamelden zich op zaterdag op de Natuurwerkdag. © Joop van Rossem

Grote opkomst bij Natuurwerkdag in Dieden

DIEDEN - Meer dan veertig natuurliefhebbers kwamen zaterdag af op de jaarlijkse Natuurwerkdag. Stichting Landschapsbeheer Oss had als lokatie gekozen voor de poelen tussen Dieden en Ravenstein.

Die uitgebaggerde poelen waren nodig toe aan een stevige snoeibeurt. Na toe gesproken te zijn door voorzitter Ronald van Widdershoven en veiligheidscoördinator Tonny Wittenberg, die de vrijwilligers vooral op het hart drukten om voorzichtig te zijn, ging men aan de slag. Al snel zag het poelgebied er een heel stuk anders uit.

Stichting Landschapsbeheer organiseert niet alleen de Natuurwerkdag, maar is elke week actief op een van de veertig buitengebieden van de gemeente Oss. De stichting telt maar liefst 125 vrijwilligers waarvan er elk weekend rond de 35 actief meehelpen aan het onderhoud van die gebieden. Aanmelden als vrijwilliger kan via info@landschapsbeheer-oss.nl.

Volledig scherm
Natuurwerkdag. © Joop van Rossem
  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.