Volledig scherm
Voetbalbestuurder en 'behangkoning' John van Zweden. © Mari van Rossem

Haagse 'behangkoning' John van Zweden promoot in Lithoijen zijn cluppie Swansea

LITHOIJEN – Verbinding stond centraal in de presentatie die de Haagse 'behangkoning' John van Zweden donderdagavond gaf in het Lithoijense gemeenschapshuis, aan een zaal vol ondernemers en sportbestuurders.

Tijdens een eerste ‘unieke’ want gezamenlijke bijeenkomst van voetbalbestuursleden van NLC, MOSA, Maaskantse Boys en leden van de ondernemersvereniging van de Maasdorpen uit de voormalige gemeente Lith, ging de Hagenees in op de grote gok die hij nam toen hij jaren geleden 50.000 euro stopte in het noodlijdende Swansea City AFC dat hij van jongs af aan adoreerde.

Het werd een voordracht van superlatieven, lachwekkende anekdotes en natuurlijk een sneer naar Louis van Gaal die als trainer van Manchester United de Haagse ondernemer en mede-eigenaar van de voetbalclub uit Wales weinig blikken waardig keurde.

Lees vrijdag het uitgebreide verhaal over John van Zweden in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.