Volledig scherm
De aanleg van de 'Glowing Lines' in 2014 langs de Weg van de Toekomst in Oss © Peter van Huijkelom

Heijmans schakelt Glowing Lines uit op N329 bij Oss

OSS - Heijmans schakelt vandaag, woensdag 9 december, de 'Glowing Lines' langs de Weg van de Toekomst bij Oss uit om ze binnen enkele maanden te vervangen door een nieuwe, verbeterde versie. Voor de veiligheid tijdens de wintermaanden wordt er vandaag langs de weg tijdelijke wegmarkering aangebracht.

De 'glowing lines' vormden zo'n beetje de afronding van het het project Weg van De Toekomst bij Oss. Volgens het ontwerp van kunstenaar Daan Roosegaarde zouden de strepen overdag licht moeten opnemen en 's avonds als het donker is weer af moeten geven. Ondanks verschillende pogingen lukte het niet om de revolutionaire verlichting duurzaam aan de praat te krijgen.

Vandaar dat Heijmans nu in overleg met de gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant heeft besloten om de huidige lichtstroken te vervangen. Vooral met het oog op de donkere wintermaanden wordt er nu tijdelijke verlichting aangebracht: de klassieke reflecterende witte strepen. In het voorjaar worden dan de uitgeschakelde Glowing Lines verwijderd en vervangen door een nieuwe, toekomstbestendige versie.

Meer over de Weg van de Toekomst op bd.nl/wegvandetoekomst

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.