Volledig scherm
De gemeente Oss heeft plannen voor de plaatsing van deze 'statushoudershuisjes'. © Mooiland/gemeente Oss

Herpen krijgt tijdelijke huisjes voor vluchtelingen

HERPEN - In de Herpense nieuwbouwwijk Wilgendaal komen 14 tijdelijke huisjes te staan voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning en jongeren uit het dorp. Dat heeft de gemeente Oss dinsdag in een brief gemeld aan omwonenden van het Gepkespad. Zij worden donderdagavond in dorpshuis ‘t Slotje bijgepraat over het plan.

De gemeente Oss is naarstig op zoek naar geschikte woonruimte voor met name alleenstaande vergunninghouders. De 14 tijdelijke huisjes in Herpen zijn een nieuwe methode om aan die plicht te voldoen. Woningcorporatie Mooiland bouwt de huisjes die 30 vierkante meter groot zijn en maximaal 10 jaar blijven staan. Naar verwachting zijn ze na de zomervakantie klaar.

Lees meer over de opvanglocaties in Brabant op bd.nl/vluchteling.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.