Volledig scherm
Mede dankzij de komst van Mustafa Seddiqi promoveerde Herpinia afgelopen seizoen met grote overmacht naar de vierde klasse. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Herpinia-middenvelder Seddiqi wil geen status als vedette

HERPEN - Mede dankzij de komst van Mustafa Seddiqi (26) promoveerde Herpinia afgelopen seizoen met grote overmacht naar de vierde klasse. Als het aan de creatieve middenvelder ligt, blijft het niet bij dat sportieve hoogtepunt.

Seddiqi zag het levenslicht in de Afgaanse hoofdstad Kabul. Op zijn zevende vluchtte hij vanwege de oorlog samen met zijn drie zussen en broer naar Nederland, waar Drachten zijn nieuwe thuis werd. Via sc Heerenveen, UDI'19 en Rood Wit uit Groesbeek kwam hij uiteindelijk bij Herpinia terecht.

Mede dankzij de vele goals van Seddiqi en Rick Staassen werd Herpinia afgelopen seizoen superieur kampioen in de vijfde klasse. En vandaag de dag voert het elftal van Niek Nelissen en Roel van den Boom ook een niveau hoger de ranglijst aan.

Als de term ‘vedette’ aan bod komt, stelt de balvirtuoos zich zeer bescheiden op: „Ik ben geen sterspeler. Zo’n status wil ook helemaal niet, want ik ben op het veld gewoon één van de elf spelers. Laat mij maar gewoon lekker voetballen, dan ben ik al tevreden.”

Lees het complete interview met Mustafa Seddiqi in het Brabants Dagblad van donderdag 24 november.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.