Volledig scherm

Horecaverenigingen Oss willen toeristentax behouden

OSS - De horecaverenigingen van Oss en Lith roepen het gemeentebestuur op om de toeristentax niet af te schaffen. Met hun oproep lopen ze vooruit op een discussie over lokale belastingen die de politiek na de zomervakantie voert.

Oss verdient jaarlijks ruim 333.000 euro aan toeristen die belasting betalen. Die tikken 1,10 euro af voor een overnachting aan land, en 1,60 voor een nacht op een boot. Ondanks de behoorlijke som geld adviseert het college van burgemeester en wethouders om de toeristentax te schrappen.

Vastgoedeigenaren
Het geld dat Oss misloopt, kan het terughalen door de ozb te verhogen voor alle vastgoedeigenaren. Horecaclubs zijn daar geen fan van. Ze vinden het oneerlijk dat ‘logiesverstrekkende ondernemers’ die eigenaar zijn van hun pand de extra kosten lastiger kunnen doorberekenen aan gasten. „Ja, ze kunnen hun prijzen wel verhogen, maar het moet marktconform blijven, anders raken ze gasten kwijt”, zegt Mariette Radstake, voorzitter van de Osse tak.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.