Volledig scherm
Jos van Netten: ,,We zijn een stad met veel arbeiders, met veel muzikanten." © Peter van Huijkelom

In Oss is internetradio springlevend

OSS - De tijd van piraten ligt achter ons, maar in Oss is internetradio springlevend.

Ze zijn er zeker nog, echte piraten die een torenhoge boete riskeren om hun shows via de ether de wereld in te sturen. Maar waarom zou je anno 2016 dat risico nemen als je je muziek ook gewoon legaal via internet kan verspreiden? Dat dachten John ten Hoope, Jos Netten en Marcel Lacet waarschijnlijk ook.

Dat juist in Oss veel amateurstations te vinden zijn, verbaast radioveteraan Jos Netten niets. „We zijn een stad met veel arbeiders, met veel muzikanten. Op kermissen en feestavonden is het hier altijd gezellig. Het enige dat je dan nog nodig hebt is iemand die verstand heeft van techniek.”

Lees interviews met Ten Hoope, Netten en Lacet over internetradio in de regio in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving, van woensdag 12 oktober.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.