Volledig scherm
© Thinkstock

Innatoss zoekt weer mensen met een tekenbeet

OSS - Nu het tekenseizoen weer is begonnen, gaat het Osse bedrijf Innatoss verder op zoek naar mensen met een verse tekenbeet.

Vorig jaar begon het met deze zoektocht. Innatoss wil bewijzen dat het in een vroeg stadium de ziekte van Lyme, die door teken wordt overgebracht, kan opsporen. Het zoekt nog vierhonderd mensen. Ze dienen zich binnen tien dagen na de beet te melden. Bij hen wordt drie keer bloed afgenomen.

Deze week is het Week van de Teek. Sinds maandag komen de eerste aanmeldingen voor het onderzoek weer binnen, dankzij de sport- en vrijetijdsverenigingen die er aandacht aan geven. Deelname kan in heel Nederland: Innatoss werkt samen met meer dan 110 bloedafnamelocaties.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.