Volledig scherm
De Herfstzon schrijft zich in voor het Klimaatstraatfeest. © Gemeente Oss

Inschrijving voor Klimaatstraatfeest Oss begonnen

OSS - Osse Wijken, verenigingen en sportclubs kunnen zich sinds deze week inschrijven voor het Klimaatstraatfeest. Dat is een wedstrijd waarbij groepen zoveel mogelijk energie proberen te besparen.

Er kunnen punten worden verdiend door bijvoorbeeld tochtstrips aan te brengen in huis of zonnepanelen aan te schaffen. Ouderenvereniging De Herfstzon uit Berghem schreef zich maandag tijdens de aftrap als eerste in. De wedstrijd loopt tot 31 maart van volgend jaar. Inschrijven kan nog tot begin maart.

Vorig jaar ging het Energiecollectief Oss er met de landelijke eerste prijs vandoor. Net als toen valt nu een straatfeest ter waarde van 5.000 euro te winnen.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.