Volledig scherm
© Thinkstock

Jaar lang gratis wonen in energiezuinig huis in Oss

OSS - Hoe maak je mensen bewuster van het energieverbruik en de duurzaamheid van hun woning? De gemeente Oss doet dat als volgt: het laat een verloederd huis aan de Potgieterstraat opknappen, maakt er een zéér energiezuinige ‘nul-op-de-meter-woning’ van en stelt de woning 3 maanden open voor bezichtiging.

Nul-op-de-meter-woningen zijn woningen die door allerlei energiebesparende maatregelen en onder andere zonnepanelen op het dak geen energie van buiten meer nodig hebben. Wie in zo’n huis woont, heeft geen energierekening meer.

Gratis wonen
Vervolgens mag iemand (de winnaar van een nog uit te schrijven prijsvraag) een jaar lang gratis in het huis wonen. Als tegenprestatie moet diegene wel veel bloggen en vloggen over het wonen in zo’n huis en zorgen voor berichten in de media over het mooie energiezuinige huis. Ook moet hij of zij het huis openstellen voor bezichtigingen en informatieavonden.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.