Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Jaar van de kievit was geen goed jaar voor deze weidevogel

OSS - Om aandacht te genereren voor de gestage afname van het aantal weidevogels werd 2016 door de Vogelbescherming tot 'jaar van de kievit' gedoopt. Maar ook in dit themajaar nam het aantal kieviten af. Dat blijkt uit onderzoek, onder meer in de polder ten noorden van Oss.

In de Beerse Overlaat kwam gemiddeld slechts 0,8 kuiken per broedpaar tot volwassenheid. En dat magere cijfer is nog goed als het afgezet wordt tegen het landelijk gemiddelde van 0,25. Het koude en natte voorjaar heeft veel kuikens waarschijnlijk de das omgedaan.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.