Volledig scherm
De expositie in de Peperbus wordt ingericht. © Peter van Erp

Jubilerend kerkmuseum Geffen daalt tijdelijk af uit toren

GEFFEN - Kerkmuseum de Peperbus in Geffen viert zondag zijn 25-jarig bestaan met een bijzondere expositie. De collectie van het museum is normaliter alleen te bezoeken na beklimming van de kerktoren. Voor de gelegenheid zijn de stukken zondag te zien in de Maria Magdalenakerk.

De Peperbus toont de geschiedenis van het grootste en belangrijkste monument van Geffen, zowel de bouwhistorie, die terugvoert naar de late middeleeuwen, als de sporen van riten en gebruiken die in de loop der jaren bewaard zijn gebleven. De expositie is tevens een eerbetoon aan de initiatiefnemer van het museum en de rondleidingen in de kerk, Jo van Wanrooij.

De stukken zijn zondag van 11.00 tot 16.00 uur te zien in de zijbeuken van de Maria Magdalenakerk aan de Kerkstraat 10 in Geffen.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.