Volledig scherm
Willy Selten (rechts) met zijn advocaat Frank Peters voor een zitting in 2015. © ANP

Kaalplukken Willy Selten uitgesteld tot ná hoger beroep

DEN BOSCH/OSS - De Osse vleeshandelaar Willie Selten heeft voorlopig een probleem van zijn bordje. De rechtbank in Den Bosch besloot maandag dat hij nu nog geen cent hoeft af te dragen aan de staat van zijn 'wederrechtelijk verkregen voordeel'. Selten werd vorig jaar veroordeeld voor grootschalige fraude met paardenvlees dat als rundvlees op de markt werd gebracht.

De rechtszaak die bedoeld is om zijn criminele winst af te pakken is nu, net als het verdachte vlees, in de ijskast gezet.

Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg de rechtbank maandag zelf om de zaak voor onbepaalde tijd aan te houden. Het OM is net als Selten in hoger beroep gegaan tegen het vonnis van de rechtbank. ,,De hoogte van onze vordering is voor een groot deel afhankelijk van de uitspraak in hoger beroep", verklaarde de officier van justitie. Vorige week werd bekend dat het OM ruim 1,2 miljoen euro van Selten claimt.

Paardenvlees
De advocaat van Selten bestempelt de vordering van het OM als 'daverende onzin'. ,,Minder dan een procent van het verhandelde vlees was paardenvlees. En toch vordert het OM de volledige winst van alle BV's van Selten over twee jaar."

Kijk voor het dossier over Selten op bd.nl/willyselten.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.