Volledig scherm
Kapelaan Beekman

Kapelaan: 'Gemeente Oss in alle opzichten nieuw voor mij'

BERGHEM - Het eerste dat Jeroen Beekman deed toen de bisschop hem benoemde tot kapelaan van Berghem, Megen, Haren en Macharen? "Een kaart gekocht van de gemeente Oss. Wat een groot grondgebied. Met plaatsen waar ik nog nooit van gehoord had. Overlangel?"

Over groot gesproken. Ook de karakteristieke pastorie van Berghem, waar hij begin deze maand introk, is ruimer dan hij gewend is. "In alle opzichten is het hier nieuw voor mij. En ook voor mijn huisgenote, mijn hondje Dior, die mij overal volgt", zegt de in Diessen geboren kapelaan, tot voor kort actief in de gemeente Laarbeek.

In de praktijk is Beekman hét pastorale gezicht van Berghem, Megen, Haren en Macharen, hoewel pastoor Cor Mennen uit Oss eindverantwoordelijk is voor de parochies.

Lees vrijdag een interview met de nieuwe kapelaan in het BD.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.