Volledig scherm
De uitbaters van Kasteel Oijen en Jan van Mierlo (rechts) van Natuurmonumenten op de plek waar de brug moet komen. © Ruud Rogier

Kasteel Oijen wil brug slaan over gracht

OIJEN - Als het aan Natuurmonumenten ligt, keert er volgend jaar een brug terug over de gracht bij Kasteel Oijen. De eigenaar van het landgoed wil het kasteel voor een breder publiek toegankelijk maken. Nu nog blijven de meeste passanten op de dijk, omdat het monument alleen via een omweg achterom toegankelijk is.

Als de brug er eenmaal ligt, wordt er allicht een brasserie met terras gevestigd bij het kasteel. Ook wordt nagedacht over een parkeerplaats in de nabijheid van het slot. De gemeente Oss bereidt momenteel een bestemmingsplan voor waarin de verschillende wensen van Natuurmonumenten zijn opgenomen.

Op dit moment is Kasteel Oijen alleen nog een groepsaccommodatie voor recreanten. Het onderkomen is populair en is in de weekeinden al tot volgend jaar november volgeboekt.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.