Volledig scherm
Keien door ruit vluchtelingenhuis Oss © Paul Driessen/BD

Keien door ruit vluchtelingenhuis Oss, protestgroep neemt afstand van actie

OSS - De ochtend na een vreedzaam verlopen protest tegen de komst van 4 vluchtelingen naar een woning aan de Jonkers van Ossstraat vlogen er grote keien door het huis.

Protestgroep 'Krinkelhoek In Actie Tegen Asielzoekers' neemt afstand van de vernieling."Dit moet je niet doen", zegt buurman Freek Quekel, die woensdagochtend om kwart voor 6 rechtop in bed zat. "Er is met geweld gegooid. Dat gaf me een kabaal zeg."

Wijkagent Gert-Jan Koekkoek was woensdagochtend in de wijk voor onderzoek. Hij bekeek camerabeelden, waar volgens buurtbewoners niets op te zien was. De agent wilde niet ingaan op vragen. De vraag is nog hoe verhuurder BrabantWonen en de gemeente Oss als opdrachtgever op de situatie in Oss reageren.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Volledig scherm
Keien door ruit vluchtelingenhuis Oss © Paul Driessen/BD
  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.