Volledig scherm
De ruimte van Speelgoedland wordt ingericht in het pand waar tot april V&D en La Place in huisden. © Paul Driessen/BD

Kerstspullen, bedden en speelgoed in voormalig V&D-pand in Oss

OSS - Er komt langzaam maar zeker weer leven in het voormalige pand van de failliete warenhuisketen V&D in Oss. Top1Toys bezet de hoek waar restaurant La Place zat en opent in september outletwinkel Speelgoedland. De zaak blijft daar in elk geval een jaar zitten, zo is het plan.

Volgens verschillende bronnen komen er in het pand op termijn ook twee tijdelijke winkels bij voor bedden en kerstspullen. „Ook een sportwinkel, diverse kledingformules en een meubelfabriek tonen interesse”, meldt Sander Aarts namens pandeigenaar Van Deursen Group uit Rosmalen.

De vastgoedman ontkent de komst van de winkels voor bedden en kerstartikelen niet. „Maar ik bevestig ook niets en kom daar later op terug.”

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.