Volledig scherm
De werkzaamheden van MSD aan de Molenstraat in Oss. © Thomas Segers

Kogel door de kerk bij geplande inkrimping MSD in Oss

OSS – Bij MSD in Oss hebben medewerkers dinsdag en woensdag te horen gekregen of hun arbeidsplaats komt te vervallen. Dat slechte nieuws van de inkrimping met 110 arbeidsplaatsen was al een tijdje in aantocht. Nu is bekend welke collega’s het treft.

De betrokkenen werken op verschillende onderdelen van de Pharmaceutical Operations, de farmaceutische productie die ruim duizend medewerkers telt. Op hen is het sociaal plan van MSD van toepassing. Ze worden boventallig verklaard per 1 december.

In november 2013 kondigde MSD aan de afdeling te gaan reorganiseren. “Dat was nodig om zeker te stellen dat Pharmaceutical Operations, een van de twee grote productieafdelingen van MSD in Oss, in de toekomst een competitief onderdeel van MSD is en blijft”, zegt woordvoerder Jurgen Theissen.

De medewerkers die boventallig raken of binnen de organisatie worden overgeplaatst, zijn de afgelopen dagen persoonlijk op de hoogte gebracht.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.