Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Leerstraf voor jongen na wangedrag bij wijkcentrum Oss

DEN BOSCH/OSS - Een 17-jarige Ossenaar is donderdag door de kinderrechter veroordeeld tot een leerstraf van 40 uur na diefstal van een fiets in Berghem en vernielingen bij wijkcentrum Schadewijk in Oss.

De Ossenaar maakte begin dit jaar deel uit van een groepje jongeren dat voor overlast zorgde bij het wijkcentrum voor de Schadewijk. Het centrum houdt ‘s avonds de deur dicht voor een grotere groep hangjongeren, na vernielingen, bedreigingen en intimidatie. Op 9 januari dit jaar probeerde een groepje jongeren de toegangsdeur in te trappen. Toen dat niet lukte, vernielden ze een kerstboom die buiten stond.

Twee maanden later werden dezelfde jongeren door een bewakingscamera gefilmd bij de diefstal van een fiets in Berghem.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.