Volledig scherm
© Thinkstock

Lezing in Oss over eerste Philips-lichtfabriek buiten Eindhoven

OSS - De lezing over de eerste Philips-lichtfabriek buiten Eindhoven wordt gehouden op donderdag 17 november in Oss. Van 19.30 tot 21.20 uur vertelt Henk Schuurmans in bibliotheek Oss.

Philips begon in de leegstaande fabriek van margarinegigant Jurgens een nieuwe fabriek bij De Groene Engel in Oss. Dat bedrijf was enkele jaren eerder naar Rotterdam gegaan. De komst van Philips was een uitkomst voor de velen die hun werk waren kwijt geraakt door het vertrek van Jurgens. Op het hoogtepunt werkten er liefst 1565 mensen bij Philips Oss.

Hierover vertelt Schuurmans. Schuurmans heeft lang bij het bedrijf gewerkt en brengt met foto's de ontwikkelingen in beeld. De toegang is gratis en aanmelden is gewenst. Dit kan door te mailen naar de organisatie.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.