Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Lithse moeder in nachtdienst moet kinderopvangtoeslag terugbetalen

DEN HAAG/LITH - Alleenstaande ouders met schoolgaande kinderen moeten zich afvragen of ze wel een baan moeten aannemen met avond- en nachtdiensten. Dit oordeel geeft de Raad van State in een rechtszaak van een vrouw uit Lith die in de clinch ligt met de Belastingdienst/Toeslagen.

Die mag 9.000 euro kinderopvangtoeslag van de vrouw terug eisen, besliste de Raad van State deze week. Het gaat om de kosten die de vrouw in 2012 en 2013 maakte voor buitenschoolse opvang.


Baan opgezegd
De vrouw uit Lith heeft haar baan als apothekersassistente moeten opzeggen omdat zij de kinderopvangkosten tijdens haar avond- en nachtdiensten niet meer kon betalen. De Raad van State vindt dat de vrouw ook een eigen verantwoordelijkheid heeft wat betreft de combinatie van ’s nachts en ’s avonds werken en de opvang van een schoolgaand kind.

De Belastingdienst had de vrouw in 2012 en 2013 te hoge voorschotten uitbetaald. Dat bedrag van 9.000 euro moet ze nu terugbetalen.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.