Volledig scherm
De première van Onderaan de Dijk is vrijdag 28 oktober. © Onderaan de Dijk

Macharen maakt zich op voor de première van eerste dorpsfilm ooit

MACHAREN - De langverwachte première van de Macharense film Onderaan de Dijk heeft komende vrijdag plaats. Gemeenschapshuis De Bongerd is vervolgens een weekeinde lang eenmalige bioscoop waar het romantische verhaal dat deels een historische basis kent, nog vier keer te zien is. Zowel zaterdag als zondag is er om 14.00 uur en 20.00 uur een filmvoorstelling.

Ruim anderhalf jaar waren initiatiefnemers en cast in de weer om op no budget-basis de professioneel opgenomen rolprent van Henny Fransen te draaien. Enkele tientallen spelers en andere medewerkers zorgden ervoor dat eerste dorpsfilm ooit nu te zien is. Voor Martijn en Wouter van Summeren, twee fervente filmliefhebbers uit Macharen, was het lange tijd een droom om een eigen film te maken. Samen met Henny Fransen waren ze de drijvende krachten achter het project.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.