Volledig scherm
Sinds vrijdag staan er borden die weggebruikers wijzen op de omleiding. © Anita Steenbekkers

Maren-Kessel heeft last van ongewenst sluipverkeer

MAREN-KESSEL - Het buitengebied van Maren-Kessel wordt geplaagd door ongewenst sluipverkeer vanwege de onderhoudswerkzaamheden aan de N625, de verbindingsweg tussen Maren-Kessel en Lith. Verbodsborden aan de Lankerweg en Jan van Ingenweg moeten sinds vrijdag 28 oktober zorgen voor een meer verkeersveilige situatie.

Dat hoopt althans omgevingsmanager Verbij van aannemer Van Gelder: ,,Vooral komende week verwachten we vanwege de afloop van de herfstvakantie meer fietsend verkeer op deze polderweg, zegt Verbij, die samen met verontrustende ouders hoopt dat de verbodsborden automobilisten beweegt om de omleidingsroute te volgen.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.