Volledig scherm
Demonstranten verzamelden zich donderdagavond wederom voor het huis in Oss waar 4 vluchtelingen komen. © Charles Mallo

ME paraat bij derde protest tegen vluchtelingen in Oss

OSS - Voor de derde avond op rij kwamen donderdagavond mensen samen voor een woonhuis aan de Jonkers van Ossstraat in Oss, waar 4 vluchtelingen met een verblijfsvergunning in worden gehuisvest. Dit keer was naast de politie ook de ME opgetrommeld.

Aan alle kanten van de groep stonden blauwe bussen met draaiende motoren, terwijl agenten op de fiets zich demonstratief voor het beschadigde huis posteerden. Na ruim een uur liep het aantal demonstranten bij het huis aan de Jonkers van Ossstraat langzaam terug.

De gemeente Oss en wooncorporatie BrabantWonen zijn onlangs gestart met de verbouwing van een aantal huurhuizen voor huisvesting van meerdere statushouders per adres. Een aantal bewoners van de Osse wijk Krinkelhoek is daar fel tegen gekant. Vooral het feit dat meerdere plukken jonge mannen in de buurt komen, wordt als bezwaarlijk ervaren. Ook dinsdag en woensdag verzamelden demonstranten zich voor het huis.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Volledig scherm
Demonstranten verzamelen zich voor het huis waar 4 vluchtelingen worden gehuisvest. © Peter van Erp/BD
  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.