Volledig scherm
Impressie van het vernieuwde Jan Cunen © Impressie De Twee Snoeken

Meer expositieruimte en een terras voor museum Jan Cunen in Oss

OSS - Buurtbewoners werden donderdagavond bijgepraat over de verbouwplannen van museum Jan Cunen in Oss. De culturele instelling gaat vanaf juli op de schop.

De kantoren op de zolder verhuizen naar de begane grond en er komt een soort doos aan de eerste verdieping te hangen die uitsteekt in de nieuwe serre. Zo ontstaat er 25 procent meer expositieruimte in het museum. Dat wordt energiezuiniger door nieuwe isolatie binnen en zonnepanelen op het dak. De interne verbouwing is in september klaar, zodat in oktober een nieuwe expositie van start kan.

Terras
Aan de buitenkant springt vooral de nieuwe glazen serre in het oog. Die vervangt de huidige aanbouw. In de serre komt het nieuwe museumcafé met producten uit Oss. Jan Cunen zet een terras neer in het gelijknamige park. Museumdirecteur Nurnaz Deniz wil Jan Cunen veel meer inbedden in dat park. Dat doet ze met het terras, door het pleintje voor het museum aan de kant van de Molenstraat te vergroenen, maar ook door meer te organiseren in het park zelf.

De directeur denkt zelfs al aan een beeldentuin, maar dat komt na de verbouwing. De buitenkant moet in november gereed zijn. In januari wordt de afgeronde verbouwing groots gevierd.

Energiesubsidies
Buurtbewoners reageerden vrij positief op het verbouwingsplan. De gemeente Oss, eigenaar van de monumentale villa, heeft voor het werk 665.000 euro begroot. Daar komt nog wat geld uit de energiesubsidies bovenop. Museum Jan Cunen draait sinds begin dit jaar als zelfstandige stichting en huurt het gebouw van de gemeente.

Oss, Uden e.o.