Zuster Rebecca aan het werk in de Megense hostiebakkerij.
Volledig scherm
Zuster Rebecca aan het werk in de Megense hostiebakkerij. © Mari van Rossem

Megense clarissen runnen al 250 jaar hun hostiebakkerij

MEGEN - De Megense clarissen vieren dit jaar het heuglijke feit dat hun hostiebakkerij al 250 jaar bestaat. Wat ooit begon met het op kleine schaal bakken van hosties, werd in de loop der jaren uitgebreid tot de meest belangrijke bron van inkomsten. Momenteel bakken de clarissen op jaarbasis zo’n miljoen hosties.

Met een klein symposium herdachten de zusters onlangs het jubileum; bijdragen daarvan bundelden ze in een boekje dat ‘Levend brood’ als passende titel meekreeg en dat te koop is. Ook maakten ze een dvd waarin het hostiebakken in de bakkerij van klooster Sint Josephsberg aan de Clarastraat in beeld wordt gebracht en eveneens via internet te bestellen is.

Lees zaterdag 9 juli een achtergrondverhaal over de Megense hostiebakkerij in het Brabants Dagblad.

Oss, Uden e.o.