Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Middenstanders Lith moeten centrumplan slikken

DEN HAAG/LITH – Op een ‘schoonheidsfoutje’ na heeft de Raad van State alle bezwaren tegen het centrumplan voor Lith, inclusief de bouw van de Multi Functionele Accommodatie(MFA) in het voormalige gemeentehuis, van tafel geveegd.

Door de uitspraak kan de gemeente aan de bouw van het MFA beginnen en de oude school achter de Plus naar het MFA verplaatsen.

De gemeente Oss moet alleen de bestemmingsplan kaart voor de Mgr. Bekkersstraat aanpassen. In het vorige plan had de stoep een detailhandelsbestemming, waardoor de winkels buiten konden uitstallen. Die strook van twee meter breed had de gemeente onterecht geschrapt.

Oss krijgt vijf maanden de tijd om die fout te herstellen. Voor de rest is het plan in orde.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.