Volledig scherm
© Thinkstock

Minder ww-, meer bijstandsuitkeringen in Oss (graphic)

OSS - Het aantal inwoners van Oss met een ww-uitkering blijft gestaag teruglopen. In 2011 ontving nog 7,2 procent van de Ossenaren een werkloosheidsuitkering van het UWV, nu nog 5,3 procent

Tegelijkertijd blijft het aantal bijstandsuitkeringen oplopen. Sinds begin dit jaar heeft de gemeentelijke sociale dienst de 'kaartenbakken' met 6 procent zien toenemen tot 1.620 uitkeringsgerechtigden. In totaal zitten in de gemeente Oss nu ruim 4.100 mensen werkloos thuis.

De afname van het aantal ww-uitkeringen hangt samen met de aantrekkende economie en de uitstroom van langdurig werklozen naar de bijstand. De bijstand wordt verder belast door de komst van honderden vluchtelingen met een verblijfsstatus.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.