Volledig scherm
Jan van Berkensteijn bij de workshop ‘boompje bouwen’ voor kinderen. © Mari van Rossem

Miniatuurtreintjes en nagebouwde Spoorlaan trekken zo’n 300 belangstellenden naar Oss

OSS – Zo’n 300 liefhebbers van alles wat met miniatuurtreintjes, nagebouwde spoorwegemplacementen en bewegende aankleding te maken heeft, bezochten zondag de open dag van de 32 Osse modelbouwers van De Wissel.

Grote publiekstrekker was de nagebouwde Osse Spoorlaan, inclusief station, uit 1977 mét de drie digitaal aangestuurde en zachtjes toevende ‘Hondekoppen’.

Volgend jaar hopen de nabouwers hun complete Spoorlaan -er ontbreken nog twee huizen- af te hebben en te tonen aan het grote publiek; dan viert de modelbouwvereniging haar 40-jarig bestaan.

Lees maandag 7 november een uitgebreid artikel over De Wissel in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.