Volledig scherm
© Thinkstock

Motie voor wijkregisseurs in alle Osse buurten

OSS - In navolging van de Schadewijk moeten alle buurten in Oss een regisseur krijgen. Dat willen CDA en Beter Oss naar aanleiding van de overlast in het centrum. Een wijkregisseur die in gesprek gaat met jongeren, ouders en bewoners om overlast in de buurt te voorkomen.

In de Schadewijk kregen ze er begin dit jaar eentje na overlast van hangjeugd. Die bevalt zo goed dat het fenomeen in alle wijken van de stad moet worden uitgerold, zeker met de gebeurtenissen in het centrum nog vers in het geheugen. Dat is de strekking van een motie die de twee Osse partijen tijdens de eerstvolgende raadsvergadering gaan indienen.

Unaniem gesteund
De partijen verwachten een breed draagvlak, onder meer omdat de komst van de eerste wijkregisseur naar Oss unaniem werd gesteund. „Bert Vos heeft in een half jaar tijd betere resultaten geboekt dan welzijnswerkers in alle jaren daarvoor”, zegt CDA’er Gerard Rutten over de wijkregisseur in de Schadewijk. „Dankzij hem zijn jongeren en hun ouders om tafel gaan zitten en zijn problemen opgelost.”

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.