Volledig scherm

Museum Jan Cunen in Oss maandenlang dicht voor verbouwing

OSS - Museum Jan Cunen gaat in de loop van 2016 op de schop. De indeling wordt grondig veranderd en er worden klimaataanpassingen gedaan.

Voor de verbouwing zal het museum aan de Molenstraat enige tijd de deuren sluiten. Twee tot drie maanden, verwacht wethouder Frank den Brok. Dat zou ongeveer halverwege het jaar zijn. Kort na de zomer zou het museum weer open kunnen gaan voor publiek. Met de aanpassingen is een bedrag van 665.000 euro gemoeid. Het depot van het museum komt onder het gemeentehuis. De aanpassingen die daarvoor nodig zijn, kosten nog eens 154.500 euro.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.