Volledig scherm
Het museum voor vlakglas-en emaillekunst in Ravenstein. © Jan Ploegmakers

Museum voor Vlakglas- en Emaillekunst wacht op nieuwe plek in Ravenstein

RAVENSTEIN - Het pand aan de Marktstraat 22 in Ravenstein, waarin het Museum voor Vlakglas- en Emaillekunst gehuisvest is, is verkocht. Dat bevestigt eigenaar Jan Klink.

Hij wil (nog) niet zeggen wie de nieuwe eigenaar is en wat er met het pand gaat gebeuren. In ieder geval zal het museum de locatie zeker verlaten, bevestigt bestuurslid Cor Sennef van het Museum voor Vlakglas- en Emaillekunst.

Het museumbestuur heeft eerder dit jaar uit de doeken gedaan dat het naar een grotere locatie wil en heeft daarvoor de pastorie in Ravenstein op het oog. „Wij hebben een aanzet tot een beleidsplan geschreven en aangeboden aan de gemeente Oss. Wij wachten nu op wat de gemeente van de plannen vindt. Maandag hebben we daar weer een overleg over.”

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.