Volledig scherm
Directeur Nicolette Bartelink, die vrijdag wordt opgevolgd. © Marianne Schoone

Museumdirecteur Bartelink Oss wordt opgevolgd door vrouwen

OSS - Nicolette Bartelink neemt afscheid als directeur van Museum Jan Cunen. Het directieduo dat haar opvolgt bestaat uit Nurnaz Deniz, eindverantwoordelijk directeur en artistiek directeur Karin van Lieverloo.

Heel de club zat donderdagavond in het gemeentehuis van Oss om een politieke discussie te volgen over het museum. Op de SP na ging heel de raad akkoord met het plan voor verzelfstandiging van Jan Cunen. Dat gaat 1 januari 2016 op eigen houtje verder. Mét nieuwe museumdirecteur.

Volgens Van der Steen kiest het huidige personeel, onder wie Bartelink, ervoor niet verder te gaan bij het museum en is er een goede afvloeiingsregeling. Hij snapt de keuze: "Ze kregen nogal wat voor hun kiezen met alle discussies over bezuinigingen."

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.