Volledig scherm
De Julianastraat. © B​èrge dur ut lint

​Nieuw boek over Berghem met app

BERGHEM - ​Het schrijverscollectief B​èrge dur ut lint presenteert zaterdag een nieuw boek: 'Ik noem mar 'n dwarsstroat'. Het is de opvolger van het drie jaar geleden verschenen en rap uitverkochte 'Vijftig klurre B​èrgs'. De avondvullende presentatie vindt plaats in De Berchplaets om 20.00 uur. De entree is gratis.

Het boek bevat 55 verhalen over verschillende straten in Berghem. Die staan garant voor een illustratief beeld van een dorp 'dat hard op weg is naar de 10.000 inwoners, maar ondanks die groeistuipen zijn eigenzinnige karakter heeft weten te behouden'. Aan het boek is ook een app gekoppeld waardoor de verhalen ook te beluisteren zijn.

Op die manier kun je al lopend de straten bekijken en de bijbehorende verhalen horen.

In het Brabants Dagblad van vrijdag 11 november, editie Oss, verschijnt een voorpublicatie van het boek.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.