Volledig scherm

Nieuwe plannen voor Kasteel Oijen

OIJEN - Vereniging Natuurmonumenten, eigenaar van het Kasteel van Oijen, is op zoek naar nieuwe bewoners van het kasteel met wie ze samen een passende bestemming voor dit rijksmonument kan ontwikkelen.

Kleinschalige horeca, zoals een bed & breakfast, maar ook vergader- en congresruimte behoren daarbij tot de mogelijkheden. "Er is veel mogelijk", aldus Marnix van der Kruis, rentmeester bij Natuurmonumenten: "Op voorwaarde dat de rijke, cultuurhistorie blijft behouden."

Want daar is het Natuurmonumenten voornamelijk om begonnen. Door de exploitatie uit te besteden, hoopt de vereniging bovendien geld over te houden voor het onderhoud van het kasteel en omgeving.

Het kasteel blijft eigendom van Natuurmonumenten.

Er hebben al belangstellenden aangediend. In september zal Natuurmonumenten de keuze maken uit de ingediende plannen, die vervolgens financieel wprden doorrekenen."

Meer informatie : kasteeloijen.blogspot.nl

Even rondkijken bij het kasteel?


Grotere kaart weergeven

Volledig scherm
Volledig scherm
Het Kasteel van Oijen: eigenlijk de twee bijgebouwen van het oorspronkelijke kasteel uit 1594. © Ruud Rogier
Volledig scherm
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.