Volledig scherm
De prins en zijn adjudant. © Cv De Schottelzakken

Nieuwe prins Schottelzakkenrijk onthuld

DIEDEN – Thijs van Breda is zaterdag onthuld als de nieuwe Prins van Over d’n Dam. Hij zwaait de scepter over het Schottelzakkenrijk – Demen, Dieden, Deursen, Denneburg – tijdens carnaval 2017.

De 40-jarige Thijs is in het dagelijks leven accountmanager. Hij woont samen met zijn vriendin Nanda en hun twee zonen in Deursen.

Thijs wordt tijdens carnaval bijgestaan door adjudant Dirk de Bruijn. Hun motto voor komend jaar is ‘Makt d’r wa mois van’.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.